Indeklima

Hos Bygsundt er vores vision at sælge byggematerialer, rådgivning og byggeløsninger, som kan bidrage væsentligt til at skabe det bedste indeklima.

 

Ny forskning

Bygsundt har sammen med bl.a. Syddansk Universitet forsket i lerets effekt på indeklimaet. Meget opsigtsvækkende har vi fundet ud af, at lerpuds på vægge og lofter kan nedbringe CO2-indholdet i soveværelser med 25 - 30 procent. Dette er banebrydende viden, som forhåbentlig vil give stof til eftertanke og anledning til brug af mere ler og lerbaserede produkter i fremtiden. 

 

Ingen afgasning

Nå du bygger med materialer fra Claytec, som ikke indeholder bl.a. ftalalter, MI (methylisothiazolinone), Nanopartikler, Fungicider, VOCer, formaldehyd osv., løfter du dit indeklima i en anden liga af luftkvalitet sammenlignet med indeklima i konventionelt byggede huse.

 

Fugtstabiliserende

Claytecs lermaterialer er hygrotermiske, dvs. de er et klimaanlæg i sig selv. Lermaterialer håndterer fugt på en perfekt måde, så der hverken er for meget eller for lidt fugt i din bolig. Fugtstabilitet i indeklimaet forebygger mod skimmel og husstøvmider.

 

Temperaturstabiliserende

Claytecs pudser er også temperaturstabiliserende pga. fugtvandring og faseskift over døgnet. Dette kan mærkes som køling på overflader, når temperaturen stiger og som varme, når temperaturen falder.

 

Sundhedsregulerende

Claytecs naturlige produkter afgasser ikke, men er faktisk sundhedsregulerende, fordi de optager affaldsstoffer og kemi, som er afgasset til luften fra f.eks. møbler, rengøring, konventionelle byggematerialer osv. Dette vil man bemærke, når lugt fra madlavning og rygning hurtigt forsvinder.

 

Partikler

Ligeledes er Claytecs materialer med til at mindske problemet med partikler i indeklimaet, da overfladerne af ler ikke bliver statisk ladet. Dette bevirker, at luftpartikler falder på gulvet og nemt kan fjernes ved støvsugning.

 

Lyd

Lerpuds fra Claytec kan pudses på lydabsorberende træfiberplader og dermed reducere støjgener i et rum/ en bolig. Claytecs Yosima designpuds kan udføres med grov struktur, hvilket også giver en lydadsorberende overflade.

 

Anerkendelse i udlandet

I Tyskland har man i mange år anerkendt løsninger med ler i huse og i dag er byggekulturen meget merer fokuseret på de naturlige byggematerialer og et sundt indeklima. 

 

Få et sikkert indeklima uden skadelig kemi

Programmet Kontant på DR1 d. 20/5 2014 handlede om allergi overfor MI'er. Mi'er er bare et eksempel på, at grænseværdier ikke kan bruges til så meget, da det er meget individuelt hvornår mennesker reagerer på unaturlige stoffer. Ved at vælge vores produkter kan du helt undgå at skulle bekymre dig om skadelige afdunstninger med uønskede stoffer.