Indeklima

Hos Bygsundt er vores vision bl.a. at sælge byggematerialer som kan bidrage væsentligt med at skabe det bedste indeklima.

Det er påvist at dårligt indeklima kan have store helbredsmæssige konsekvenser for mennesker. Med Claytecs byggematerialer er der håb for dem som døjer med dårligt indeklima.

 

Ny forskning

Bygsundt har sammen med bl.a. Syddansk Universitet forsket i lerets effekt på indeklimaet. Meget opsigtsvækkende har vi fundet ud af at lerpuds på vægge og lofter kan nedbringe CO2-indholdet i soveværelser med 25 - 30 procent. Dette er faktisk banebrydende viden som forhåbentlig vil give stof til eftertanke og forhåbentlig anledning til brug af mere ler og ler baseret produkter i fremtiden. 

 

Ingen afgasning

Nå du bygger med materialer fra Claytec som ikke indeholder bl.a. ftalalter, MI (methylisothiazolinone), Nanopartikler, Fungicider, VOC, formaldehyd osv. Så bringer man sit indeklima i en anden liga af luftkvalitet sammenlignet med indeklima i konventionelt byggebyggede huse.

 

Fugtstabiliserende

Claytecs materialer er først og fremmest et klimaanlæg i sig selv som regulere fugt på perfekt måde så der hverken er for meget eller for lidt fugt i din bolig. Fugtstabilitet i indeklimaet forebygger mod skimmel og husstøvmider.

 

Temperaturstabiliserende

Claytecs pudser er også temperaturstabiliserende pga. fugtvandring over døgnet. Dette kan mærkes som køling på overflader når temperaturen stiger og som varme når temperaturen falder.

 

Sundhedsregulerende

Claytecs naturlige produkter afgasser ikke men er faktisk sundheds regulerende i form af optagelse af affaldsstoffer og kemi som er afgasset til luften fra f.eks. møbler, rengøring, konventionelle byggematerialer osv. Dette kan vil man bemærke når lugt fra madlavning og rygning hurtig forsvinder.

 

Forebyggelse mod skimmel og husstøvmider

Claytecs lermalinger og lerpuds er fantastisk til at skabe et rigtig godt indeklima, og ler har yderligere den super gode egenskab, at den fugtregulerer, hvilket også forebygger mod skadelig skimmelsvamp og husstøvmider, i rum hvor der kan forekomme høj luftfugtighed.

 

Partitler

Ligeledes er Claytecs materialer med til mindske problemet med partitler i indeklimaet da overfladerne af ler ikke bliver statisk ladet. Dette bevirker at luftpartitler falder til ro på gulvet og nemmere kan fjernes ved støvsugning.

 

Lyd

Lerpuds fra Claytec kan pudses på lydabsorberende træfiberplader og dermed reducere støjgener i et rum/bolig. Claytecs Yosima designpuds kan udføres med grov struktur hvilket også giver en lydadsorberende overflade.

 

Annekendelse i udlandet

I Tyskland har man i mange år anerkendt løsninger med ler i huse. Løsningerne er kendt for at have stor positiv indvirkning på allergikere og astmatikere.

 

Få et sikkert indeklima uden skadelig kemi

Programmet Kontant på DR1 d.20/5 2014 handlede om allergi overfor MI'er. Mi'er er bare et eksempel på at grænseværdier ikke holder da det kan være meget individuelt hvornår mennesker reagere på unaturlige stoffer. Ved at vælge vores produkter kan du helt undgå at skulle bekymre dig om skadelige afdunstninger med uønskede stoffer.

 

Så glæd dig til dit nye liv med Claytec byggematerialer.